Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Андрій Костін обговорив з міжнародними партнерами спільні ініціативи

  • 09.08.2022, 20:30
  • 688

Генеральний прокурор Андрій Костін провів зустріч з міжнародними партнерами під час якої обговорили продовження спільних проектів та нові вектори співпраці. Участь у зустрічі взяли представники Делегації Європейського Союзу в Україні, Консультативної місії ЄС, проекту Європейського Союзу«Pravo-Justice II», програми PRAVO Police,EUACI, Офісу Ради Європи в Україні, Посольства Великобританії, Посольства Сполучених Штатів, IDLO, USAID, Посольства Канади та Atrocity Crimes Advisory Group

Андрій Костін обговорив з міжнародними партнерами спільні ініціативи
Андрій Костін обговорив з міжнародними партнерами спільні ініціативи

Андрій Костін нагадав, що Офіс Генерального прокурора активно співпрацює з Міжнародним кримінальним судом та міжнародними партнерами, будучи провідною установою, яка відповідає за координацію зусиль для ефективного документування та розслідування міжнародних злочинів.

«Прокуратура відіграє ключову роль у забезпеченні документування та розслідування воєнних злочинів РФ в Україні, а також у координації міжнародної допомоги на цьому напрямі. Ми спільними зусиллями повинні активізувати та систематизувати роботу міжнародних експертів, які надають підтримку українським правоохоронцям у розслідуванні, адже наша мета – відновлення справедливості», – підкреслив Андрій Костін.

Він також поінформував, що Офіс Генпрокурора вже розпочав роботу над розробкою Стратегії розслідування міжнародних злочинів та Концепції розслідування злочинів сексуального насилля, пов’язаних з конфліктом. За словами Генерального прокурора, експертна підтримка у напрацюванні стандартів (гайдлайнів) для слідства та прокурорів буде дуже корисною.

Міжнародні партнери висловили готовність і надалі надавати свою допомогу та підтримувати українських колег у розслідуванні воєнних злочинів та за іншими пріоритетними напрямами.

Учасники зустрічі також обмінялися думками щодо необхідності продовження інституційного розвитку в органах прокуратури.

Генпрокурор зазначив, що прокуратура продовжує імплементацію Стратегії розвитку прокуратури в Україні на 2021-2023 роки, адже взяла на себе зобов'язання щодо системних змін, спрямованих на подальше підвищення ефективності, прозорості та потужності інституції. Він додав, що попри виклики російської агресії, які змусили переглянути пріоритети роботи, запланований функціональний аналіз роботи органів прокуратури залишається на порядку денному.

Партнери привітали прагнення прокурорів до продовження сталого розвитку та впровадження міжнародних принципів і стандартів. Вони також погодилися з запропонованими механізмами співпраці та запевнили, що поділяють сподівання Генерального прокурора на продовження та поглиблення кооперації.

Андрій Костін подякував партнерам за ті проекти, які наразі вже активно реалізовуються, а також експертну допомогу, яку надають Україні їхні організації. Він висловив переконання, що спільна робота українських правоохоронців і експертів з міжнародним досвідом дасть можливість відновити справедливість та притягнути до відповідальності всіх винних у страшних злочинах, скоєних на нашій державі як в українських судах, так і в Міжнародному кримінальному суді.

«Україна змогла досягти прогресу насамперед завдяки підтримці, яку ми отримали від вас – наших міжнародних партнерів. Безперечно, нам і надалі буде потрібна ваша підтримка для подолання тих серйозних викликів, які ще стоять перед нами», - підкреслив він.

Міжнародні партнери висловили готовність і надалі надавати свою допомогу та підтримувати українських колег у розслідуванні воєнних злочинів та за іншими пріоритетними напрямами.

Учасники зустрічі також обговорили продовження інституційного розвитку в органах прокуратури.

Генпрокурор зазначив, що прокуратура продовжує імплементацію Стратегії розвитку прокуратури в Україні на 2021-2023 роки, адже взяла на себе зобов'язання щодо системних змін, спрямованих на подальше підвищення ефективності, прозорості та потужності інституції. «Імплементація стандартів та принципів роботи європейських колег повинна стати базою для практики українських прокурорів», – зауважив він.

Андрій Костін також додав, що попри виклики російської агресії, які змусили переглянути пріоритети роботи, запланований функціональний аналіз роботи органів прокуратури залишається на порядку денному.

«Впровадження об’єктивної системи оцінювання результатів роботи органів прокуратури та особистісного розвитку кожного прокурора може стати прикладом для усієї правоохоронної системи», – заявив Генпрокурор.

Партнери привітали прагнення прокурорів до продовження сталого розвитку та впровадження міжнародних принципів та механізмів. Вони також погодилися з запропонованими механізмами співпраці та запевнили, що поділяють сподівання Генерального прокурора на продовження та поглиблення кооперації.

48

Схожі новини