Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Після російського полону парамедикиня "Тайра" розмовляла з принцом Гаррі

  • 09.08.2022, 13:38
  • 531

Герцог Сассекський зателефонував до відомої волонтерки Юлії Паєвської з позивним "Тайра" після того, як її звільнили з полону

Фото з фейсбуку Юлії Паєвської
Фото з фейсбуку Юлії Паєвської

"Тайра" розповіла британському виданню The Telegraph, що телефонна розмова з британським принцом Гаррі відбулася приблизно через тиждень після її звільнення з полону.

"Він просто надихнув мене продовжувати боротьбу. Він сказав, що підтримує Україну і всіх нас. І що сім'я "Ігор нескорених" завжди дбає про своїх членів... Я дуже вдячна принцу Гаррі, бо саме після "Ігор нескорених" росіяни перестали мене допитувати і катувати. Я думаю, що поширення інформації по всьому світу вплинуло на їхнє рішення обміняти мене", – сказала Юлія.

Також вона пригадала те "пекло", в якому вона пробула три місяці.

"росіяни сказали мені, що краще покінчити життя самогубством, тому що вони все одно уб'ють мене, але я намагалася вірити, що виживу. У мене не було абсолютно ніякої інформації про те, що відбувається у світі. Я навіть не знала, чи жива моя сім'я і чи вціліла моя хата, бо росіяни вже майже були в Києві, коли ми виїжджали... Говорили, що нас ніхто не підтримує, що інші країни дають нам тільки стару, іржаву зброю. Говорили, що ми нікому не потрібні і що про Україну всі давно забули", – розказала "Тайра".

Зазначимо, що принца Гаррі та українську парамедикиню пов'язує те, що вона бере участь у "Іграх нескорених" у складі української делегації, а член британської королівської родини – ініціатор проведення цих змагань.

Схожі новини