Передплата 2024 «Добра кухня»

На Маршаллових островах виявили перше поширення Covid-19

  • 09.08.2022, 12:16
  • 444

Влада острівної держави Маршаллові острови в Тихому океані вперше з початку пандемії виявила спалах коронавірусу

На Маршаллових островах виявили перше поширення Covid-19
На Маршаллових островах виявили перше поширення Covid-19

Минулої доби медики зареєстрували шістьох інфікованих. Діагноз було підтверджено в одній із клінік столиці країни Маджуро.

За словами секретаря відомства Джека Ніденталя, медики поки що не можуть визначити джерело інфекції. Жоден з тих, хто заразився, не виїжджав за кордон і не контактував з пацієнтами прикордонного ізолятора (кордони країни залишаються закритими для іноземців з березня 2020 року, а для громадян, які в'їжджають, передбачено обов’язковий карантин).

Уряд Маршаллових островів оголосив про екстрені заходи щодо захисту від поширення коронавірусу в країні. До 10 жовтня відклали початок навчального року у загальноосвітніх школах та вишах. Громадянам рекомендували дотримуватись санітарно-гігієнічних правил.

Усі підприємства та урядові установи продовжать працювати у звичайному режимі, проте сполучення між віддаленими островами архіпелагу буде призупинено, щоб обмежити поширення вірусу столичним регіоном країни.

На Маршаллових островах проживає близько 55 тисяч осіб, з яких понад 75% було вакциновано. До серпня 2022 року країна вважалася вільною від коронавірусу, її кордони залишалися закритими, а поодинокі випадки зараження фіксувалися лише у прикордонних ізоляторах у громадян, які прибули з-за кордону.

Схожі новини