Передплата 2024 ВЗ

У Данії відбудеться зустріч союзників України у розширеному складі

  • 08.08.2022, 15:57
  • 648

Конференція північноєвропейських союзників з підтримки України на рівні міністрів оборони в Копенгагені стане продовженням і розширенням формату «Рамштайн» з військової допомоги Україні

Фото: Резніков. Одна з попередніх зустрічей у форматі Рамштайн
Фото: Резніков. Одна з попередніх зустрічей у форматі Рамштайн

Про це пише Укрінформ.

«Нам важливо, щоб допомога могла бути стійкою, тривалою. І це дещо відрізняє цей формат від формату „Рамштайн“, де йдеться про короткострокові поставки зброї Україні. Формат цієї конференції дуже добре вписується в нашу концепцію», — заявив речник Міноборони ФРН Арно Колац.

У Копенгагені будуть обговорені, серед іншого, питання довгострокового фінансування, підготовки українських військових та інше.

«Німеччина планує зробити свій внесок, який „буде трохи ширшим, ніж у форматі Рамштайну“. Конференція в Копенгагені є своєрідним продовженням і розширенням „Рамштайн“», — додав Колац.

Зустріч на рівні міністрів оборони у столиці Данії відбудеться 11 серпня. У ній візьме участь міністр оборони України Олексій Резніков, а також таких країн, як: Велика Британія, Естонія, Ісландія, Латвія, Литва, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, США, Фінляндія, Чехія, Швеція та у форматі VTC — Австралія, Канада та Нова Зеландія.

Схожі новини