Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Влада Ірану не дозволяє жінкам зніматися у рекламі

  • 08.08.2022, 14:47
  • 970

Після рекламного ролика, де дівчина їла морозиво, керівництво Ірану заборонило жінкам з’являтися в рекламі

Влада Ірану не дозволяє жінкам зніматися у рекламі
Влада Ірану не дозволяє жінкам зніматися у рекламі

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Компанія Domino, що займається виробництвом морозива, випустила рекламний ролик, на якому актриса була одягнена у светр і надягла додаткові шари одягу, а на екрані миготіли зображення морозива.

Наприкінці реклами вона одягнена в зимове пальто та шапку та кусає морозиво.

Влада назвала рекламу «злочином» і засудила використання актриси, заявивши, що така реклама веде до «пропаганди аморальності» в суспільстві.

Цей крок був зроблений на тлі того, що влада посилює репресії щодо жінок, які вважаються порушниками закону, який передбачає обов’язкове носіння хіджабу в громадських місцях.

Наказ президента Ебрахіма Раїсі від 5 липня про набуття чинності законом про хіджаб призвів до появи нового списку обмежень на те, як жінки можуть одягатися. На вулицях активніше почали працювати патрулі так званої поліції моралі. У соціальних мережах з’явилися відео, на яких видно, як поліцейські затримують жінок, заштовхують їх у фургони та відвозять.

Після наказу Раїсі жінкам, яких визнають такими, що не дотримуються норм закону, забороняють заходити до державних установ, банків та громадського транспорту.

Схожі новини