Передплата 2024 «Добрий господар»

Кількість хворих коронавірусом на Львівщині зростає

  • 08.08.2022, 14:15
  • 880

У Львівській області в період з 1 по 7 серпня провели 477 досліджень. З них позитивні - 218. У лікарнях на лікарняних ліжках перебувають 111 осіб

Кількість хворих коронавірусом на Львівщині зростає
Кількість хворих коронавірусом на Львівщині зростає

Про це повідомила пресслужба ЛОВА.

За весь період пандемії підтверджених випадків захворювання на ковід в області - 308 071, з них летальних — 6 704. Одужали — 300 896.

Окрім того, наприкінці липня в Україні виявили новий штам коронавірусу «Омікрон» — ВА.5. Раніше визначали лише різновиди ВА.1 та ВА.2 цього штаму. Детальніше про новий штам — тут.

Як повідомила керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталія Іванченко, з Львівщини відправили до Києва зразки тестів з підозрою на наявність нового штаму, а у Чернівцях виявлено вже дев’ять випадків захворювання, викликаного ним.

«В Європі та Україні фіксують зріст захворюваності на Covid-19. Більшість випадків спровоковані новим штамом ВА.4 або ВА.5, який відрізняється від інших штамів більшою заразністю. Вакцинація — єдиний надійний захист. Людина повинна отримати дві дози вакцини, як вакцинальний комплекс, а через шість місяців — зробити бустерну дозу. Також в Україні дозволена друга бустерна доза для людей, старших 60 років і для тих, хто має імунодефіцитні стани. Ця доза вводиться після чотирьох місяців після отримання першої бустерної дози», — зазначила Наталія Іванченко.

Нагадаємо, щоб отримати щеплення, слід звернутися до сімейного лікаря.

Схожі новини