Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Польща та Угорщина відмовилися зменшувати обсяги споживання газу

  • 07.08.2022, 13:55
  • 709

Польща та Угорщина відмовилися підтримувати пропозицію Європейської комісіїпро скорочення попиту на газ на 15% у зимовий період через енергетичну кризу

Фото із відкритих джерел
Фото із відкритих джерел

Про це пише «Європейська правда».

Угорщина, яка зараз має переговори про закупівлю більших обсягів газу з рф, була єдиною країною, яка публічно оголосила, що вона проти плану ЄС, і висловила сумніви щодо законності правил ЄС, які впливають на національний енергетичний баланс та енергетичну безпеку країни.

Також проти ініціативи Єврокомісії Польща, яка публічно підтримала його раніше. Варшава назвала юридичну основу рішення «дефектною» і заявила, що рішення, які впливають на енергетичний баланс країн-членів, повинні ухвалюватися одноголосно.

Та два голоси проти не завадили ухваленню постанови про добровільне скорочення попиту на газ, яка потребувала підтримки лише 15 країн.

У заяві чеського головування в Раді Європейського Союзу також йдеться, що Європейська комісія «терміново оцінює» можливість запровадження граничних цін на газ, не уточнюючи, яку форму матиме таке обмеження.

Схожі новини