Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ілля Кива отримав чергову підозру: деталі

  • 04.08.2022, 19:31
  • 830

НАБУ та САП повідомили про підозру у декларуванні неправдивих відомостей колишньому народному депутату від фракції ОПЗЖ Іллі Киві

Фото: фейсбук/Кива
Фото: фейсбук/Кива

Про це повідомляє пресслужба САП.

Як зазначається, колишній нардеп підозрюється у внесенні свідомо неправдивих відомостей у декларацію за 2020 рік, а саме у прихованні від декларування належного йому об'єкту нерухомого майна у смт Козин Київської області вартістю понад 4 млн грн.

«У зв’язку із відсутністю особи на території України повідомлення про підозру вручено у спосіб, передбачений Главою 11 КПК України. Досудове розслідування у провадженні триває, перевіряються факти можливого недекларування колишнім посадовцем й іншого майна», — пише пресслужба відомства.

Прокуратура не називає імені та прізвища підозрюваного, проте вказує, що до 15 березня 2022 року він обіймав посаду народного депутата України і вже потрапляв у поле зору антикорупційних органів — у травні поточного року Верховний Суд ухвалив остаточне рішення у першій справі про цивільну конфіскацію щодо стягнення в дохід держави понад 1,2 млн грн необґрунтованих активів, що йому належали. У цій справі йшлося про незаконний дохід екснардепа ОПЗЖ Іллі Киви, отриманий нібито від здачі в оренду жомової ями компанії з ознаками фіктивності.

Схожі новини