Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

З початку 2022 року зафіксовано майже 11,5 тисяч обстрілів з боку держави-агресора, - Євгеній Єнін 

  • 02.08.2022, 06:30
  • 629

Нацполіція розпочала майже 26 тисяч кримінальних проваджень за фактами вчинень на території України злочинів військовослужбовцями збройних рф та рб

З початку 2022 року зафіксовано майже 11,5 тисяч обстрілів з боку держави-агресора, - Євгеній Єнін 
З початку 2022 року зафіксовано майже 11,5 тисяч обстрілів з боку держави-агресора, - Євгеній Єнін 

Про це в етері телемарафону «Єдині новини» заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін.

«За минулу добу поліція зафіксувала інформацію про обстріли 23 населених пунктів, внаслідок чого 7 людей загинули та 73 — отримали поранення. Напруженню обстановка залишається і на Донеччині, і на Миколаївщині. Сьогодні о 01:30 ночі відбувся обстріл Заводського району Миколаєва. Туди було випущено одразу 8 ракет, 4 з яких влучили в шпиталь. Також Миколаїв росіяни обстрілювали і вранці. Наразі 2 людини загинули, 4 — отримали поранення, з них один — працівник поліції. Крім того, пошкоджено 58 приватних та 13 багатоквартирних будинків. Від початку нового року зафіксовано майже 11,5 тисяч обстрілів. Слідчими Нацполіції розпочато майже 26 тисяч кримінальних проваджень за фактами вчинень на території України злочинів військовослужбовцями збройних рф та рб», — сказав Євгеній Єнін.

Перший заступник очільника МВС також зазначив, що поліцейські проводять низку заходів з відновлення та підтримання правопорядку на територіях, які звільнили Збройні Сили України.

«Насамперед йде мова про Київську, Сумську, Чернігівську та Харківську області. Вони вилучають зброю, набої, мінно-вибухові пристрої і інколи навіть таки. Також проводяться інші заходи. Наприклад, на території Київської області було перевірено майже 100 тисяч будівель та ще 50 тисяч осіб. Було виявлено близько 100 фактів викрадення транспортних засобів і трохи 900 фактів викрадення особистого майна громадян. В кожній деокупованій області ми затримуємо і так званих мародерів. Найбільше таких виявили в Київській області, це 101 особа, Сумській та Чернігівській області — по 40 осіб», — зазначив Євгеній Єнін.

Крім того, Євгеній Єнін в черговий раз закликав громадян бути обережними з прогулянками на деокупованих територіях:

«Вчора на околиці села Старі Соколи Вишгородського району Київської області троє людей підірвалися на розтяжці з гранатою і отримали осколкові поранення. Наші піротехніки докладають максимум зусиль, щоб зробити територію безпечнішою, проте, ще залишається багато місць, які потребують досліджень. Всього з початку війни піротехнічними підрозділами ДСНС було виявлено, вилучено і знешкоджено 170 тисяч одиниць вибухонебезпечних предметів», — сказав він.

Схожі новини