Передплата 2024 «Добра кухня»

Джо Байден хоче обговорити з рф договір щодо контролю ядерної зброї

  • 01.08.2022, 19:30
  • 720

Президент США закликав рф продемонструвати готовність до роботи зі Сполученими Штатами щодо контролю над ядерними озброєннями

Фото: ЕРА
Фото: ЕРА

Про це Байден повідомив у своїй заяві.

«Сьогодні моя адміністрація готова оперативно провести переговори щодо нової системи контролю над озброєннями, яка замінить Договір СНО-ІІІ після того, як він завершить свою дію в 2026 році. Але для переговорів потрібен добросовісний партнер, готовий діяти відповідально», — зазначив глава Білого дому.

За його словами, «жорстока й неспровокована агресія росії в Україні порушила мир у Європі та стала нападом на фундаментальні принципи міжнародного порядку».

Байден підкреслив, що «росії слід продемонструвати, що вона готова відновити зусилля щодо контролю над ядерними озброєннями зі Сполученими Штатами».

Президент США звернув увагу і на те, що Китай також несе відповідальність за свою участь у переговорах як ядерна держава в рамках Договору про нерозповсюдження ядерної зброї і член групи п’яти постійних членів Радбезу ООН.

За його словами, це зменшить ризики прорахунків та допоможе знайти відповіді на дестабілізуючу динаміку у військовій сфері.

Схожі новини