Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові медики рятували жінку, яка втратила чоловіка і сина через ракетний удар

  • 01.08.2022, 16:31
  • 791

Ракета прилетіла на подвір'я сім'ї на Донеччині: чоловік помер одразу, а через деякий час і син. Жінку вдалось врятувати і у Львові лікарі прооперували її

Фото: Перше медичне об'єднання Львова
Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Про це повідомляють у Першому медичному об'єднанні Львова.

На Великдень у сім'ї з Лиману Донецької області сталося лихо. На подвір’ї їх було четверо: Оксана з чоловіком, сином та бабусею. На вулиці тихо, жодних повітряних тривог, аж раптом прилетіла ракета. Оксану вибуховою хвилею відкинуло вбік. Пам’ятає лише крики дитини. Чоловік загинув одразу.

Поранених Оксану та внука бабуся з осколком в шиї перенесла до погребу. Там вони 3 години чекали на рятувальників, стікаючи кров’ю — синові осколок потрапив прямо біля серця, в Оксани численні травми тіла.

Врешті рятувальникам вдалося вивезти жінок та хлопця з місця обстрілу. Оксану повезли до лікарні в Краматорську, а сина з бабусею — в Слов’янськ. Там онука намагались врятувати в реанімації, а бабусі видалили осколок.

Про те, що її 13-річного сина вже немає, Оксана дізналася на 3 день після прощання з ним. Каже, увесь цей час відчувала, що щось не так — материнське серце розривалось.

З Краматорська Оксану перевезли до Дніпра. Далі транспортували до Львова. Тут над порятунком руки жінки працювали десятеро лікарів з відділення травматології та ортопедії Центру травми, а також І хірургічного відділення Центру хірургії. Спеціалісти провели шість операцій. Попереду в жінки тривала реабілітація, аби відновити функціональність руки.

Схожі новини