Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львові судитимуть блогера: піарив партію «ОПЗЖ» та поширював пропаганду

  • 01.08.2022, 13:15
  • 890

У Львові розпочався суд над блогером Глібом Ляшенком, підозрюваним у держзраді та пропаганді війни. Він працює на ютуб-каналі, який є підконтрольним ексчиновнику, що належав до оточення Януковича

Фото: «Судовий репортер»
Фото: «Судовий репортер»

Про це повідомляє «Детектор медіа».

Судитимуть блогера у Сихівському районному суді. Його заарештували наприкінці березня, а 17 червня він вніс заставу у 3 млн грн та був звільнений з-під арешту.

Під час підготовчого засідання прокурор заявив, що з початку 2022 року і надалі після повномасштабного вторгнення рф на територію України Гліб Ляшенко поширював пропагандистські та маніпулятивні матеріали в соцмережі для дестабілізації політичної ситуації в державі, деморалізації армії, дискредитації чинної влади, формування негативного іміджу України на міжнародній арені тощо.

За це чоловіку загрожує до 15 років позбавлення волі.

Сам він називає себе журналістом, а основною діяльністю — роботу на Klymenko Time. Це ютуб-канал, сайт і телеграм-канал, підконтрольні Олександру Клименку — колишньому міністру доходів і зборів України, що належав до оточення експрезидента Віктора Януковича.

Гліб Ляшенко є фігурантом Дошки ганьби «Детектора медіа». Блогер піарив партію «ОПЗЖ» та її керманичів, був частим гостем на каналах Віктора Медведчука до їх закриття в Україні, був помічений на російських пропагандистських каналах. Публікував дописи, в яких виправдовував російську агресію проти України.

Схожі новини