Передплата 2024 ВЗ

Принц Чарльз заперечує те, що він був посередником у пожертвуванні 1 мільйона фунтів стерлінгів від бен Ладена на його благодійність

  • 01.08.2022, 11:15
  • 580

Кларенс-Хаус, резиденція принца Чарльза, оскаржив повідомлення про прийняття благодійного пожертвування в розмірі 1 млн фунтів від зведених братів міжнародного терориста Усами бен Ладена

Фото: сайт CNN
Фото: сайт CNN

Про це повідомляє CNN.

Кларенс-Хаус оскаржив це твердження, заявивши, що за рішення взяти гроші у зведених братів Усами бен Ладена відповідальні лише піклувальники благодійної організації, а не особисто принц Чарльз.

«Благодійний фонд принца Уельського запевнив нас, що при ухваленні цієї пожертви було проведено ретельну перевірку, — йдеться у заяві. — Рішення було прийнято виключно піклувальниками благодійної організації».

CNN зазначає, що ні Бакр, ні Шафік бен Ладен не мають жодних відомих зв'язків з терористичною діяльністю і не фігурують у жодних антитерористичних списках санкцій, випущених Організацією Об'єднаних Націй або урядами США, ЄС або Великобританії. Сам же Усама бен Ладен був виключений з-поміж акціонерів сімейної компанії в 1993 році, коли її головою був Бакр бен Ладен, що доводять судові документи США.

Близьке до Благодійного фонду принца Уельського джерело повідомило журналістам, що «після ретельного вивчення питання піклувальники дійшли висновку, що дії одного члена сім'ї бен Ладена не повинні кидати тінь на всю сім'ю».


Джерело: CNN

Схожі новини