Передплата 2024 ВЗ

Китайський виробник паливних контейнерів постачатиме в Європу рекордну кількість устаткування

  • 31.07.2022, 05:00
  • 565

Китайська компанія Nantong CIMC Energy Equipment Co Ltd виграла замовлення на 3000 контейнерів для зберігання та транспортування гексафториду урану від нерозголошеного європейського клієнта

Китайський виробник паливних контейнерів постачатиме в Європу рекордну кількість устаткування
Китайський виробник паливних контейнерів постачатиме в Європу рекордну кількість устаткування

Це найбільше окреме замовлення, отримане компанією в бізнесі контейнерів для транспортування ядерного палива на сьогоднішній день, і є рекордним для міжнародної індустрії.

«Самостійно освоївши основну технологію для нових контейнерів для транспортування палива, Nantong Energy зламала монополію іноземних компаній і тепер успішно вийшла на міжнародний ринок», — заявили в компанії.

Наразі CIMC Enric постачає два основних типи ядерного енергетичного обладнання: компоненти для атомних електростанцій і контейнери для зберігання та транспортування ядерного палива.

«Попит на глобальний вуглецевий нейтралітет та енергетичну безпеку створює нові можливості для розвитку ядерної енергетики», — сказав виконавчий директор і генеральний директор CIMC Enric Ян Сяоху.

Відомо, що устаткування для зберігання та транспортування ядерної енергії також отримає новий виток розширення.

Для довідки: Заснована в березні 2007 року компанія Nantong CIMC Energy Equipment, дочірня компанія CIMC Enric Holdings Limited, у 2011 році подала заявку та успішно отримала ліцензію на виробництво цивільного обладнання для ядерної безпеки від Національного управління з ядерної безпеки Китаю з відповідною кваліфікацією та можливостями для виробництва ядерного обладнання.

У 2015 році компанія, розташована в місті Наньтун, провінція Цзянсу, активно співпрацювала з кількома вітчизняними проектними інститутами для розробки транспортних контейнерів для свіжого палива AP1000.

Схожі новини