Передплата 2024 «Добрий господар»

Україна розпочала обов'язкову евакуацію із Донеччини

  • 30.07.2022, 19:05
  • 732

Уряд України запровадить обов’язкову евакуацію мешканців неокупованих районів Донецької області перед початком опалювального сезону

Україна розпочала обов'язкову евакуацію із Донеччини
Україна розпочала обов'язкову евакуацію із Донеччини

Про це повідомила віцепрем'єр-міністерка, міністерка з реінтеграції ТОТ Ірина Верещук.

Вона очолила штаб з евакуації мешканців Донеччини. За її словами, Кабмін ухвалив рішення про створення штабу 29 липня.

За даними віцепрем'єрки, до уряду звернувся керівник ОВА Донеччини Павло Кириленко, щоб такий штаб створили на державному рівні.

Вона наголосила, що якщо хтось відмовиться від евакуації — змушений буде підписати бланк відмови, що розуміє усі наслідки та відповідає за своє життя.

«У Донецькій області абсолютно відсутнє газопостачання, всі газопроводи, які можна було відремонтувати, вони відремонтували, але, на жаль, ворог знову і знову знищує все, що б допомогло узимку обігріти людей.

Одним словом — тепла на Донеччині у зимовий період не буде. 33-тя стаття Кодексу про цивільний захист населення говорить про таку форму евакуації, як обов’язкова. Я вважаю, що це обов’язок кожного дорослого члена сім'ї.

У Донецькій області 52 тисячі дітей, їх потрібно евакуювати, не можна наражати їх на смертельну небезпеку в зимовий період без тепла, без світла, без можливості обігріти", — йдеться у повідомленні.

Фото із мережі

Схожі новини