Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Скандал на матчі: турецький ФК "Фенербахче" не буде просити пробачення в України

  • 30.07.2022, 17:55
  • 866

Президент турецького "Фенербахче" Алі Коч після скандальних вигуків вболівальників на матчі з "Динамо" заявив, що просити в України пробачення клуб не буде

Скандал на матчі: турецький ФК "Фенербахче" не буде просити пробачення в України
Скандал на матчі: турецький ФК "Фенербахче" не буде просити пробачення в України

Про це пише турецьке видання Milliyet.

«Ми не будемо перепрошувати перед Україною. Після нескінченних промов посла України він має перед нами вибачатися…

Ми обговорюємо подію, що тривала 20 секунд. Нагадаю вам, що матч тривав 120 хвилин…

Ще до початку матчу ми бачили, як воротар, що раніше грав у Туреччині (йдеться про українця Дениса Бойка, який грав у «Бешикташі» — ред.), провокував трибуни перед матчем. Потім стався гол. Знову ж, цей гравець зіскочив з лави запасних та почав робити такі рухи. Однак цю заяву ми не поділяємо. Я навіть хочу подякувати Луческу. Він підкликав до себе гравця…

Мені видається, що такі вигуки є неприйнятними та необов'язковими, навіть у моменти люті. Але я засуджую тих, хто намагається повісити цей ярлик на всю спільноту «Фенербахче» з її 115-річною історією, та тих, хто намагається заявити, що 20-секундні вигуки були сплановані.

Позиція Туреччини та «Фенербахче» щодо цього вторгнення (рф в Україну — ред.) є однозначною. Якою є ця позиція? Ми не поділяємо нічию сторону. У нас є українські та російські гравці", — заявив президент турецького клубу.

Деталі:

У матчі кваліфікації Ліги чемпіонів вболівальники «Фенербахче» скандували ім'я президента росії путіна. УЄФА через це відкрила дисциплінарне провадження. Саме через повномасштабне вторгнення рф в Україну «Динамо» вимушене грати домашні єврокубкові матчі за межами України. Перша гра киян проти «Фенербахче» проходила у польській Лодзі і закінчилася з рахунком 0:0. Другу «динамівці» завершили перемогою 2:1.

Наступний матч у відборі Ліги чемпіонів Динамо зіграє 2 та 9 серпня проти австрійського Штурма. Проте, в будь-якому випадку, перемігши у Туреччині, «Динамо» гарантувало собі євроосінь. Кияни зіграють у груповому раунді або Ліги чемпіонів або Ліги Європи.

Фото із мережі

Схожі новини