Передплата 2024 «Добра кухня»

Родичі захисників "Азовсталі" після трагедії в Оленівці організували акцію (ФОТО)

  • 30.07.2022, 17:30
  • 753

ВОни закликають світ визнати росію державою-спонсором тероризму

Родичі захисників "Азовсталі" після трагедії в Оленівці організували акцію (ФОТО)
Родичі захисників "Азовсталі" після трагедії в Оленівці організували акцію (ФОТО)

Про це повідомила Асоціація родин захисників «Азовсталі» у Telegram.

На Софійській площі в Києві родичі українських військовополонених з «Азовсталі» і активісти закликали світову спільноту відреагувати на трагедію у колонії окупованої Оленівки, і визнати росію державою — спонсором світового тероризму.

На площі зібралися кілька десятків людей, серед яких здебільшого були родичі військовополонених бійців полку «Азов». Люди із плакатами вишикувалися в шеренгу на Софійській площі біля пам'ятника Богдану Хмельницькому.

Організатор заходу — ініціативна група «Вирій» за підтримки «Асоціації сімей захисників «Азовсталі».

Дружина командира полку «Азов» Катерина Прокопенко зазначила, що, коли захисники «Азовсталі» склали зброю і пішли в полон, ООН і Міжнародний Комітет Червоного Хреста запевнили, що їхньому життю та здоров'ю нічого не загрожуватиме.

Аналогічні акції також анонсовані 30−31 липня у кількох містах і країнах світу, зокрема — Берліні (Німеччина), Кракові (Польща), Стамбулі (Туреччина), Монреалі (Канада), Франкфурті (Німеччина), Ремербергу (Німеччина), Женеві (Швейцарія).

Також до ініціативи приєднаються Гран Канарія, Лас Палмас, Варшава (Польща), Батумі, Тбілісі (Грузія), Амстердам (Нідерланди), Аліканте (Іспанія), Рига (Латвія) і Лондон (Велика Британія).

Заява асоціації родин захисників «Азовсталі»:

«Ми вимагаємо визнати росію державою-спонсором тероризму, яка не дотримується норм Женевських конвенцій та порушує усі правила ведення війни. Вимагаємо від ООН та МКЧХ, які гарантували збереження життя українських військовополонених, негайно відреагувати на терористичний акт, здійснений Росією та направити своїх представників на територію колонії в смт. Оленівка на тимчасово окупованій території Донецької області з метою інспекційної місії для з’ясування обставин трагедії, стану здоров’я поранених та інших військовополонених, сприянні у передачі тіл загиблих військовополонених українській стороні».

Фото із мережі

Схожі новини