Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Які цілі мала росія, знищуючи полонених в Оленівці?

  • 30.07.2022, 16:10
  • 803

Вбивство військовополонених потребує ретельного міжнародного розслідування за участі ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста, які виступали гарантами життя та здоров’я цієї категорії військовополонених

Які цілі мала росія, знищуючи полонених в Оленівці?
Які цілі мала росія, знищуючи полонених в Оленівці?

Заяви російської сторони про буцімто український обстріл бараку системами M142 HIMARS і демонстрація уламків ракети, нібито знайдених на місці вбивства, є свідомою брехнею та фабрикуванням доказів.

Тому що:

Непричетність HIMARS легко довести, адже кожен постріл і ціль влучання надійно документуються. Точність ураження цілей HIMARS засвідчена успіхами ЗСУ у знищенні тилових військових об’єктів росіян.

Інформація про перебування військовополонених з «Азовсталі» в Оленівці була публічною, тому ЗСУ не мали мотиву здійснювати атаку на цей населений пункт.

Попередні висновки, зроблені за оприлюдненими й перехопленими СБУ розмовами окупантів, дають підстави розглядати версію про підрив в середині бараку.

Є достатні підстави стверджувати, що вбивство військовополонених в Оленівці було умисним і завчасно запланованим російською стороною, що мало наступні цілі:

— дискредитацію політичного керівництва України фальшивими звинуваченнями у «злочинному наказі» та хибності політичного рішення про здачу в полон гарнізону «Азовсталі».

— дискредитацію ЗСУ фальшивими звинуваченнями у виконанні «злочинних наказів» або ж у професійній некомпетентності у визначенні й точності ураження цілей;

— дискредитацію західних постачань зброї для України;

— приховану страту військовослужбовців полку «Азов»;

— знищення свідків та жертв катувань українських військовополонених;

— деморалізацію українського суспільства шокуючою новиною;

— для підриву бойового духу ЗСУ і волі до спротиву. (Злочин вчинено одночасно з поширенням відео про садистську розправу над українським полоненим).

Схожі новини