Передплата 2024 ВЗ

Окупанти захопили ЧАЕС завдяки агентам, - Reuters

  • 29.07.2022, 09:00
  • 816

росіяни захопили Чорнобильську АЕС, бо рф ще раніше розпочала операцію з розповсюдження Україною мережі своїх таємних агентів

Окупанти захопили ЧАЕС завдяки агентам, - Reuters
Окупанти захопили ЧАЕС завдяки агентам, - Reuters

Про це йдеться у матеріалі Reuters.

Відтак, відомо, що ЧАЕС була пов'язана із російським шпигунами протягом буквально десятиліть. Після проголошення Україною незалежності 1991 року керівники московської розвідки не втратили свого впливу.

Автори, посилаючись на джерело, «безпосередньо знайоме з планом вторгнення», вказують, що кремль ще в листопаді 2021 року почав посилати до України агентів під прикриттям із дорученням встановити контакти із відповідальними за безпеку Чорнобильської АЕС.

Головна мета — забезпечити відсутність збройного опору російським військам. Також джерело повідомило, що саме на території ЧАЕС відбувалася передача документів зі штаб-квартири СБУ щодо готовності України до війни.

У Reuters зазначили, що не змогли незалежно перевірити цю інформацію. Проте посилаються на інформацію від Державного бюро розслідувань щодо провадження проти ексрозвідника Андрія Наумова за підозрою у передачі іноземній державі таємних свідчень про безпеку Чорнобиля. Адвокат Наумова відмовився від коментарів.

Інші джерела розповіли, що у москві планували активувати «сплячих» агентів усередині українського апарату безпеки. Проте цей план не вдався, часто такі люди просто не справлялися із завданнями, перебільшуючи свій вплив.

Після захоплення Чорнобиля оточення путіна очікувало, що заслані агенти на керівних посадах — секретар РНБО Олексій Данілов визнав наявність таких в українських секторах оборони, безпеки та правоохоронних органів — відіграють вирішальну роль у взятті під контроль влади в Києві.

Однак війська рф на підступах до столиці зупинили, та згодом вони із ганьбою відступили. Залишили вони і територію ЧАЕС.

Фото із мережі

Схожі новини