Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Експравоохоронець з Харківщини підозрюється у держзраді

  • 27.07.2022, 23:15
  • 674

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру колишньому працівнику правоохоронного органу за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України)

Експравоохоронець з Харківщини підозрюється у держзраді
Експравоохоронець з Харківщини підозрюється у держзраді

За даними слідства, у березні 2022 року, коли ЗС рф окупували Чкаловську селищну територіальну громаду Харківської області, колишній поліцейський добровільно перейшов на бік ворога та почав активно співпрацювати з окупантами. Підозрюваний очолював автомобільну колону російських військових, у якій вони їздили за адресами мисливців та учасників АТО. У мисливців вони відбирали зброю, а учасників АТО змушували їхати на «перевірку». У ветерана АТО експоліціянт спільно з представниками країни-агресора забрав мікроавтобус на потреби російської армії. Також підозрюваний показав російським військовим місця для найкращого тактичного і стратегічного розташування ворожої артилерії та іншої техніки з метою недопущення наступу українських військових.

Досудове розслідування здійснюють слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід — співробітники ДБР, Управління СБУ в області та Харківське управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень