Передплата 2024 «Добрий господар»

"Об'єднаймось і проголосуємо за це"

  • 27.07.2022, 17:04
  • 1 753

Порошенко закликав Раду ухвалити закони на підтримку воїнів ЗСУ та їхніх родин

"Об'єднаймось і проголосуємо за це"
"Об'єднаймось і проголосуємо за це"

Петро Порошенко з трибуни Верховної Ради закликав зберегти середню зарплату для призваних на військову службу на час мобілізації, одночасно зменшивши роботодавцям на цю суму податкові зобов’язання. А також скасувати оподаткування фінансової підтримки, яка надається родинам загиблих і поранених на фронті. Порошенко наголосив: підтримка наших воїнів має бути пріоритетом Верховної Ради.

«На жаль, в лютому, коли приймали зміни до законодавства, скасували норму, яка діяла ще з часів АТО, — коли благодійна допомога, яка надходить родинам загиблих, не оподатковується. Тому що точно не з родин загиблих має стягувати ці податки держава», — наголосив п’ятий президент України.

Він зазначив, що вніс законопроєкт 7506−1, який виправляє цю помилку не лише для родин загиблих, а й для поранених військових. В тому числі йдеться і про кошти, які поранені військові витрачають на реабілітацію, лікування і медикаменти.

«Я прошу проголосувати в першому читанні і в цілому — і вирішити ці питання», — звернувся Порошенко до депутатів.

«Так само як і законопроєкт 7584. Рада також скасувала виплати заробітної плати, крім збереження робочого місця за військовослужбовцем. Дві позиції: ми відновлюємо виплати і скорочуємо на це податкові зобов’язання», — зазначив Порошенко.

П’ятий президент України підкреслив, що парламент повинен ухвалити всі необхідні рішення для соціального захисту військових, які щодня платять своїми життями захищаючи Україну на фронті.

«Сьогодні вночі повернувся з міста-героя Одеси, де, на жаль, 28-ма бригада, вся Одеса і вся Україна прощалися із нашими героями — легендарним комбригом 28-ї бригади Віталієм Гуляєвим і трьома його бойовими побратимами. Вони захистили Одесу, захистили Миколаїв, і зараз бригада розгортає контрнаступ у Херсонській області», — розповів Порошенко.

Він нагадав, що так само на минулому тижні Україна прощалася з бійцями 80-ї бригади, які віддали своє життя на бахмутському напрямку. В тому числі загинув і депутат Львівської райради від «Європейської Солідарності» Тарас Жеребецький, який був на фронті з 2014 року і брав участь в обороні Луганського аеропорту.

«Ми маємо допомогти родинам героїв», — підкреслив Порошенко.

Лідер «Європейської Солідарності» також закликав припинити тиск на бізнес, який влаштовують силовики. Законопроєкт 7591 передбачає посилення персональної відповідальності аж до звільнення «перевіряючих». У «Євросолідарності» наголошують: для відновлення України потрібні робочі місця, податки і жива економіка.

«Тому третя позиція — антирейдерство силовиків. Об'єднаймось і проголосуємо за це», — звернувся Порошенко до депутатів.

Схожі новини