Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Після ганебної промови Орбана про "чистоту нації" його радниця звільнилась

  • 27.07.2022, 14:47
  • 884

Радниця прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана Жужа Хегедюш пішла відставку після промови Орбана, у якій він говорив про "чистоту нації" і "занепад Європи"

Після ганебної промови Орбана про "чистоту нації" його радниця звільнилась
Після ганебної промови Орбана про "чистоту нації" його радниця звільнилась

Про це повідомляє HVG, пише «Європейська правда».

Хегедюс відповідала за питання соціальної інклюзії і загалом, як зазначають, приятелювала з Віктором Орбаном близько двох десятиліть. У вівторок 26 липня вона попросила про відставку та надала журналістам листа, якого надіслала Орбану вранці.

У тексті радниця пише, що з прикрістю змушена завершити співпрацю з Орбаном у зв’язку з його «ганебною позицією». За її словами, рішення вже визрівало певний час через послідовні антиліберальні кроки прем’єра, а після промови Орбана, яка суперечить усім її базовим цінностям, у неї не залишається вибору.

«Хоча Ви ніколи не обмежували мою свободу дій, я тепер маю публічно розірвати зв’язки через те, що пролунало у Тушваньош», — заявила Жужа Хегедюс.

Далі вона називає промову Орбана відкрито расистською і «такою, що сподобалась би і Геббельсу», та зазначає, що «у найбільших жахах не могла уявити», що прем’єр зайде настільки далеко.

Хегедюс написала листа не лише прем'єру, а й головному рабину Угорщини — який серед перших засудив промову прем'єра — зі словами підтримки.

Фото: 444. hu

Схожі новини