Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Олексій Симоненко зустрівся з Консультативною групою з питань найтяжчих міжнародних злочинів

  • 26.07.2022, 17:30
  • 720

Виконувач обов’язків Генерального прокурора Олексій Симоненко провів зустріч з Клінтом Вільямсоном, провідним радником Консультативної групи з питань найтяжчих міжнародних злочинів. У ході зустрічі обговорили продовження сталої тісної співпраці між Офісом Генерального прокурора та Консультативною групою

Олексій Симоненко зустрівся з Консультативною групою з питань найтяжчих міжнародних злочинів
Олексій Симоненко зустрівся з Консультативною групою з питань найтяжчих міжнародних злочинів

Олексій Симоненко запевнив партнерів, що організація розслідування воєнних та інших міжнародних злочинів залишається основним завданням прокуратури в умовах збройного конфлікту. «Кількість злочинів щодня зростає, тому поради та консультації, які надають досвідчені прокурори у справах про воєнні злочини, є надзвичайно цінними. Ми застосовуватимемо усі доступні міжнародні механізми та інституції для притягнення до відповідальності за найтяжчі міжнародні злочини, скоєні в Україні», - підкреслив він.

Зі свого боку, Клінт Вільямсон зауважив, що Консультативна Група працює над посиленням експертної підтримки, запрошуючи до співпраці експертів, які мають практичний досвід у розслідуванні та судовому переслідуванні воєнних злочинів. Зокрема, експерти представили досвід Хорватії.

В. о. Генерального прокурора також додав, що для органів прокуратури пріоритетним завданням залишається продовження сильної, ефективної та скоординованої взаємодії з Міжнародним кримінальним судом, Спільною Слідчою групою, компетентними органами інших країн та міжнародним експертним середовищем.

Сторони також погодилися продовжити спільну роботу над підготовкою стратегії переслідування за найтяжчі міжнародні злочини, планів розслідування воєнних злочинів та концепції комплексного захисту від злочинів сексуального насильства.

Консультативна група з питань найтяжчих міжнародних злочинів - Atrocity Crimes Advisory Group є спільною ініціативою Сполучених Штатів Америки, Європейського Союзу та Великої Британії, створеною для надання скоординованої підтримки Офісу Генерального прокурора в розслідуванні та переслідуванні основних міжнародних злочинів - воєнних злочинів, злочинів агресії та злочинів геноциду.

19

Схожі новини