Передплата 2024 ВЗ

Треба зробити все можливе, щоб забезпечити контрнаступ ЗСУ, - Порошенко

  • 26.07.2022, 09:25
  • 591

Про це Петро Порошенко заявив в ефірі спільного телемарафону «Прямого» та «5 каналу» «150 днів війни»

Треба зробити все можливе, щоб забезпечити контрнаступ ЗСУ, - Порошенко
Треба зробити все можливе, щоб забезпечити контрнаступ ЗСУ, - Порошенко

«Чому я впевнений, що контрнаступ буде зараз, тому що нам треба встигнути до 11 вересня. 11 вересня в росії день загальних виборів. Під 11 вересня вони намагаються здійснити псевдореферендуми на кшталт кримського, яким намагатимуться приєднати окуповані території до росії, а потім уже атакувати нас під приводом, що вони захищають російську територію. Ми не маємо права їм дати це зробити», — пояснює Порошенко.

«Сьогодні абсолютно чіткий настрій на те, що дайте техніку, і ми перейдемо. Нікого умовляти не потрібно. Бойовий, моральний дух дуже крутий», — пояснив Порошенко настрої в армії.

«Я переконаний, що ми маємо дуже перспективні позиції. По-перше — я не розкриваю таємниці військового командування — у нас зручні умови для контрнаступу на правому березі Херсона. Сьогодні додаткові переваги дає нам руйнація об’єктів критичної інфраструктури. Ми їм вже не дамо висадити морський десант ні в Одесі, ні в Херсонській, ні в Миколаївській області. І безумовно, що ми маємо розрізати суходол, коридор по Запорізькій області. Там є перспективні напрями наступу. І коли буде удар там — ми зможемо розвинути тактичний успіх і на наших позиціях по Сходу», — говорить Порошенко.

«Зараз ми повинні мати за 2−3 тижні нову техніку. І я буду робити те, що в моїх силах, щоб завезти БТРи, БМП, все, щоб вони посилили. І кожен має зробити все, що від нього залежить. Гривню, 100 гривень перерахувати. Зробіть все можливе для того, щоб зробити наступ серпня-початка вересня Збройних Сил України ефективним», — закликає Порошенко.

Фото із мережі

Схожі новини