Передплата 2024 «Добра кухня»

Двом українським ексміністрам оголосили підозру у держзраді

  • 25.07.2022, 16:40
  • 1 215

За погодження "Харківських угод" на користь рф про підозру у державній зраді повідомили двом колишнім членам уряду

Двом українським ексміністрам оголосили підозру у держзраді
Двом українським ексміністрам оголосили підозру у держзраді

Про це сповістили ДБР та Офіс генпрокурора.

Йдеться про ексміністра закордонних справ Костянтина Грищенка та колишнього очільника Мін'юсту Олександра Лавриновича.

За даними слідства, у квітні 2010 року підозрювані за попередньою змовою групою осіб з колишніми президентом (Янукович) та прем'єр-міністром (Азаров), діючи на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній та економічній безпеці України, в порушення Конституції та законодавства України, без фактичного розгляду проєкту угоди та обов’язкової правової експертизи, погодили її без зауважень.Внаслідок таких дій підозрюваних та інших осіб у квітні 2010 року було погоджено, підписано та ратифіковано угоду, якою на 25 років було продовжено строк перебування Чорноморського флоту РФ на території України.

Це створило сприятливі умови для подальшого переоснащення та модернізації озброєння Чорноморського флоту рф, а також його збільшення на території, А Р Крим та м. Севастополя — замість виведення з України.

В ОГП уточнюють, що заступник генерального прокурора підписав повідомлення про підозру колишньому міністру юстиції, а слідчі ДБР, за погодженням прокурора, оголосили підозру колишньому міністрові закордонних справ.

За оперативною інформацією, фігуранти перебувають за кордоном, тому підозри оголошені заочно.

Розслідування триває.

Фото із мережі

Схожі новини