Передплата 2024 «Добра кухня»

Перший завжди перший!

  • 25.07.2022, 11:30
  • 794

Прикордонник Іван з позивним Перший народився в місті Києві, дитинство провів в Кам'янці-Подільському

Перший завжди перший!
Перший завжди перший!

У 2000 році закінчив Національну академію прикордонних військ України та розпочав офіцерський шлях в Березинському прикордонному загоні Південного регіонального управління.

Потім проходив службу в Азово-Чорноморському регіональному управлінні та Сімферопольському прикордонному загоні. Там Іван вперше зіткнувся з «братнім народом» під час вторгнення російських «ввічливих людей» в Крим.

Після того, як офіцер разом з дружиною та донькою був вимушений залишити півострів, він продовжив службу в Херсонському прикордонному загоні.

Згодом Іван очолював різні прикордонні підрозділи в зоні проведення антитерористичної операції.

Після невеликої перерви він повернувся вже в зону проведення операції Об’єднаних сил, де і зустрів широкомасштабне російське вторгнення, тримаючи рубежі на півдні Донецької області.

Волноваха, Степне, Ольгінка… Ці та інші населені пункти з важкими боями пройшов підрозділ Івана. На цьому бойовому шляху прикордонникизнищили чимало рашистів та ворожої техніки.

Підлеглі Івана кажуть, що він, як ніхто, заслуговує мати позивний Перший, бо він довів це неодноразово.

«За ним ми готові піти куди завгодно!», - кажуть бійці.

Це й не дивно, адже Іван неодноразово зі своїм підрозділом приймав бій, особисто очолював бойові групи на позиціях у найгарячіших районах — Солодкого та Новомихайлівки.

Указом Президента України «За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» офіцер нагороджений медаллю «За військову службу Україні».

Схожі новини