Передплата 2024 «Добрий господар»

Нові правила отримання водійського посвідчення в Україні: деталі

  • 23.07.2022, 19:33
  • 979

24 липня в Україні почнуть працювати нові правила отримання водійського посвідчення. За новими змінами теоретичну та практичну частину розмежують

Нові правила отримання водійського посвідчення в Україні: деталі
Нові правила отримання водійського посвідчення в Україні: деталі

Про це повідомляє Головний сервісний центр МВС.

Зміни щодо отримання водійських прав передбачені постановою Кабміну.

Тепер охочі отримати водійські права спочатку мають пройти теоретичне навчання в автошколі та скласти іспит в територіальному сервісному центрі МВС (не стосується водіїв, які хочуть отримати категорії ВЕ, С1Е, СЕ, D1E і DE). Згодом зі свідоцтвом про закінчення теоретичної підготовки можна починати практичний курс і виїжджати на вулиці за кермом.

«Таке розмежування навчального процесу не просто виглядає логічним, але вводиться ще й з огляду на світовий досвід. Фактично, це стане гарантією безпеки на дорогах, оскільки до практичного навчання допускатимуть тільки тих, хто вже знає правила дорожнього руху», — додають в МВС.

Свідоцтво про закінчення теоретичної підготовки діятиме протягом 1 року. За умови, якщо цей термін пройшов, а людина, яка хотіла отримати посвідчення водія, так і не склала наступний екзамен з практичного водіння, має починати навчання спочатку.

Зміни також передбачають обов'язкове складання іспиту в автошколі, а потім ще один практичний іспит у сервісному центрі МВС. Свідоцтво про закінчення практичної підготовки буде чинне впродовж двох років.

Раніше теоретична та практична підготовка проходила в одній автошколі, а зараз навчальний заклад можна змінити, вибравши з акредитованих.

Як зазначається, водії, які почали підготовку в автошколах або курс підвищення кваліфікації до 24 липня, будуть продовжувати навчання відповідно до старих норм.

Фото: rbc.ua

Схожі новини