Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові медики прооперували хлопця, який отримав поранення через міну

  • 22.07.2022, 16:30
  • 607

Павло із села Долина Донецької області підібрав пляшку із землі, аби викинути її у смітник. Та вона виявилася замінованою

У Львові медики прооперували хлопця, який отримав поранення через міну
У Львові медики прооперували хлопця, який отримав поранення через міну

Як розповіли у Першому медичному об`єднанні Львова, 17-річний Павло під час бойових дій був сам у рідному селі Долина Донецької області. Батько пішов на передову, а маму з молодшим братом окупанти силоміць вивезли у росію.

Коли у дім влучила ракета, хлопець переховувався від обстрілів у Святогірській Лаврі. Там він допомагав місцевим мешканцям та українським військовим. Одного разу Павло підібрав пляшку із землі, щоб викинути її у смітник. Вона була замінованою.

Павло отямився лише у Львові. У Лікарню Св. Миколая Першого медоб’єднання Львова його привезли евакуаційним потягом. Стан хлопця був вкрай важким: забій легеней, розрив м’яких тканин кисті та передпліччя правої руки, масивна травма правого стегна та інфекційне ускладнення. Понад тиждень медики відділення анестезіології та інтенсивної терапії боролися за життя хлопця у реанімації.

Пізніше лікарі хірургічного відділення продовжили лікування ран. Найважча з них — розрив м’яких тканин кисті правої руки, якою Павло підібрав пляшку. Коли кінцівка почала загоюватися, з хлопцем став активно працювати старший дитячий фізіотерапевт. І успіхи хлопця неймовірні: Павло уже сам знову застібає ґудзики та частково розгинає пальці. Лікарі кажуть: аби повністю випрямити долоню, йому знадобиться щонайменше місяць щоденних занять.

Фото Першого медичного об`єднання Львова

Схожі новини