Передплата 2024 «Добрий господар»

Нацполіція повідомила екскерівнику банку про підозру у розтраті майже пів мільярда гривень

  • 21.07.2022, 16:25
  • 641

Колишній голова правління одного з комерційних банків України організував виведення активів банку через незаконну видачу кредитних коштів фіктивним підприємствам без належного заставного забезпечення

Нацполіція повідомила екскерівнику банку про підозру у розтраті майже пів мільярда гривень
Нацполіція повідомила екскерівнику банку про підозру у розтраті майже пів мільярда гривень

Задокументували злочинну діяльність ексочільника банківської установи слідчі управління розслідування корупційних злочинів Головного слідчого управління за оперативного супроводження працівників Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України та під процесуальним керівництвом прокурорів Офісу Генерального прокурора.

Поліцейські встановили, що колишній голова правління та заступник голови спостережної ради у 2013−2015 роках, використовуючи кілька підконтрольних комерційних структур та фізичних осіб, здійснив розтрату коштів банківської установи на понад 476 млн. гривень: виведення активів банку відбулося через укладення договорів із фіктивними підприємствами та перерахунок коштів на підконтрольних їм юридичних осіб.

21 липня колишньому керівнику банку повідомили про підозру у розтраті коштів банківської установи в особливо великих розмірах, відповідно до ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до дванадцяти років з конфіскацією майна. Наразі ухвалюють рішення про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Окрім цього, слідчі здійснили спеціальне досудове розслідування щодо злочинної діяльності заступника голови спостережної ради банку. У березні цього року обвинувальний акт скерували до суду.

Управління комунікації Національної поліції України

Схожі новини