Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Окупанти готуються до референдумів та посилили контроль за українцями, - ГУР

  • 21.07.2022, 14:55
  • 602

Заява лаврова про те, що "географічні" завдання російського вторгнення в Україну змінилися означає створення підґрунтя, щоб вирішувати долю тимчасово окупованих території на півдні

«Ця заява стосується двох аспектів. По-перше, окупанти заявили, що завдання по Луганській області вже визначено. Вони не приховують, що прагнуть повністю окупувати Донецьку та Луганську області в адміністративних кордонах», — йдеться у повідомленні української розвідки.

Другий аспект — російські окупанти намагаються організувати референдум чи іншим шляхом приєднати окуповані території до рф.

«Ми спостерігаємо активний процес видачі російських паспортів. У Херсонській та Запорізькій областях ця процедура ще простіша — щоб отримати „документ“, треба лише написати заяву», — заявив представник ГУР.

Вадим Скібіцький додав, що заяви лаврова — це підготовка міжнародної спільноти до просування політики росії, що ніби вона надає допомогу російськомовному населенню в Україні. Однак давати якісь поради українцям, які наразі проживають на окупованій території, дуже складно, адже росіяни створили нелюдські умови життя.

«Ми вже знаємо, що на окупованих територіях створені виборчі дільниці, окупанти активно складають списки для референдуму. На цих територіях гуманітарна ситуація дуже складна, жорсткий контроль з боку росіян за нашими громадянами. Тому, порадити щось дуже складно. Однак, необхідно підтримувати бойовий дух. Рух супротиву діє, і ви бачите його результати», — сказав він.

News about current situation on the frontline of the russo-Ukrainian war soon will be available in English on Website FB.

Схожі новини