Передплата 2024 ВЗ

Ядерну зброю путін не використає, але хімічну може, - головнокомандувач сил НАТО

  • 21.07.2022, 14:35
  • 704

Таке заявив головнокомандувач сил НАТО у Європі Джеймс Ставрідіс

Ядерну зброю путін не використає, але хімічну може, - головнокомандувач сил НАТО
Ядерну зброю путін не використає, але хімічну може, - головнокомандувач сил НАТО

Як передає Bloomberg, головнокомандувач впевнений, що путін «побоюється неконтрольованої ескалації і має інші способи налякати» Україну та Захід. Він вважає, що ймовірність застосування ядерної зброї «вкрай мала», оскільки президент рф не хоче втратити підтримку Китаю, Індії, Африки та Латинської Америки.

Генерал заявив, що російський диктатор «любить своє життя і любить свою країну», а застосування ядерної зброї може призвести до удару у відповідь із західних країн. Він зазначив, що потенційними цілями для тактичного ядерного удару росії могли стати Київ, Львів чи Одеса, проте путін, на його думку, «підрахував, що ризики тактичного удару переважують вигоди».

«Зрештою, більш імовірно, що якщо він хоче зробити щось, що справді вселяє жах у серця українців, він вибере хімічну зброю, можливо, спрямувавши її на одну з цих трьох міських цілей. Він продемонстрував у Сирії байдужість до застосування хімічної зброї своїм союзником Башаром Асадом», — заявив Ставрідіс.

Генерал додав, що Заходу буде важче приписати путіну застосування хімзброї, оскільки він уже заклав дезінформаційну базу, розповсюджуючи фейки про «американсько-українські біолабораторії».

«Занепокоєння з приводу того, що путін застосує зброю масового знищення, виправдано, але, найімовірніше, вона буде хімічною, а не ядерною. Можливо, холодна втіха, але принаймні ми залишимося на відстані витягнутої руки від важеля до апокаліпсису», — підсумував генерал.

Фото із мережі

Схожі новини