Передплата 2024 «Добра кухня»

Пентагон закликають передати Україні сучасні бойові літаки

  • 21.07.2022, 11:45
  • 926

У США група сенаторів закликала Пентагон якнайшвидше передати Україні бойові літаки та організувати відповідні навчання для українських льотчиків

Пентагон закликають передати Україні сучасні бойові літаки
Пентагон закликають передати Україні сучасні бойові літаки

Про це повідомляє сайт Fox News, передає Ліга.нет.

Український льотчик-винищувач із позивним «Джус» підтримав ймовірне рішення і зазначив американському телеканалу, що сучасні літаки критично важливі для деокупації України: «Не тільки четверте покоління, а взагалі винищувачі американського виробництва».

Він додав, що такі машини мають «критичні можливості», яких позбавлені застарілі МіГ-29 і Су-27 (основний авіапарк Повітряних сил ЗСУ). Бойові літаки США — багатофункціональні платформи з сучасними сенсорами та озброєнням, які могли б допомогти Україні захистити міста, інфраструктуру та цивільних від ракетних ударів та бомбардувальників, а також завоювати панування у повітрі над лінією фронту та забезпечити безпеку сухопутних військ.

Наступним кроком, додав один з «привидів Києва», має стати використання сучасних літаків для контрнаступу.

Минулого місяця «Джус» з іншим льотчиком-винищувачем «Moonfish» з допомогою конгресмена від Іллінойсу Адама Кінзінгера (ветеран ВПС США) відвідали Вашингтон, аби вплинути на адміністрацію Джо Байдена щодо надання ЗСУ літаків.

«Вони [сенатори] почули наші нагальні потреби, пообіцяли допомогти й тепер тримають своє слово», — сказав «Джус».

У Байдена поки не підтримали надання військових літаків в Україну — переживають, що це «може призвести до ескалації» і виявитися складним логістично для належного обслуговування літаків.

«Джус» сказав, що ПС ЗСУ готові працювати в координації з союзниками, щоб підготувати злітно-посадкові смуги, розширити тренування та матеріально-технічну базу, організувавши доставку запчастин та боєприпасів. «Нам це потрібно було ще «на вчора», — сказав він.

Фото із мережі

Схожі новини