Передплата 2024 «Добрий господар»

Має шанс чемпіонкою світу стати. Якщо в Юджині виграє…

Дрогобичанка Мар’яна Шостак, яка навчається у США, увійшла до складу національної збірної України з легкої атлетики для виступів на чемпіонаті світу

Має шанс чемпіонкою світу стати. Якщо в Юджині виграє…
Має шанс чемпіонкою світу стати. Якщо в Юджині виграє…

Всього до розташованого в американському штаті Орегон міста Юджин, де з 15 по 24 липня відбувається чемпіонат світу, поїхали 22 українські спортсмени, хоча було здобуто 33 ліцензії. Чому так? Бо війну маємо.

Для нашої краянки — це перший чемпіонат світу серед дорослих. До цього вона була членом національної молодіжної збірної. Побила багаторічний рекорд Львівщини на 400 метрів. До дорослого складу потрапила після того, як виконала норматив майстра спорту міжнародного класу.

Мар’яна — одна із найперспективніших тепер українських бігунок. За словами її першої наставниці, тренера Дрогобицької ДЮСШ Галини Кондрацької, чиєю ученицею Мар’яна стала у 13 років, в особі бігунки маємо справу з правдивим феноменом. Свого часу дівчина з відзнакою завершила навчання у Дрогобицькому ліцеї № 2. Рідко кому з тих, хто тренується за програмою вищих досягнень у спорті, таке вдається. Мар’яна якось поєднує все це, скрізь встигає. «Дуже розумна та спостережлива. А ще швидка, витривала, спритна й сильна». Так про свою вихованку відгукуються у Дрогобицькій ДЮСШ імені І. Боберського. Володіючи чудовими фізичними даними, вона, до того ж, цілеспрямована та працьовита. Справжній боєць. Не один раз це продемонструвала. Востаннє — на цьогорічному чемпіонаті з легкої атлетики серед студентів США.

Фото drogmedia
Фото drogmedia

Представляючи Техаський комерційний університет, куди поступила на навчання у січні цього року, українка у фінальному забігу на дистанції 400 метрів стала найкращою.

На старт у Юджині вийде 23 липня. Крім неї, до складу естафетної четвірки увійшли Катерина Карп’юк з Рівненщини, Ольга Ляхова з Полтавщини та Анастасія Бризгіна з Дніпропетровщини.

Під яким порядковим номером вийде на старт дрогобичанка, на якому етапі естафети бігтиме? На це запитання її перші наставники відповіді не знають. Але наголошують: фундамент перемоги в естафетних забігах закладається на перших двох етапах. Зі складу четвірки Мар’яна — наймолодша. На якому етапі бігтиме, від кого прийме естафетну паличку та кому її передасть? Які шанси на перемогу має українська четвірка? На всі ці запитання відповідь дасть чемпіонат світу. Все з’ясується 23 липня.

Схожі новини