Передплата 2024 ВЗ

Понад 30% українців втратили роботу з початком активних бойових дій

  • 20.07.2022, 17:25
  • 755

Говорити про чіткий відсоток падіння ВВП не варто

«За час активних бойових дій, близько 30% громадян України втратило роботу. Для того, щоб покращити ситуацію, я б рекомендував компаніям орієнтуватися на потреби війська», — сказав Тимофій Милованов, президент Київської школи економіки, радник керівника ОП.

Наразі також говорити про чіткий відсоток падіння ВВП не варто. Ці цифри беруться із реальних даних, але бойові дії виключають можливість все порахувати. Можливо, лише на прикінці року Держстат дасть якісь дані.

«Прорахунок відсотку падіння ВВП зараз відбувається по даним іншої країни, де також були воєнні дії і економіка якої схожа на українську. Але ці прогнози далекі від ситуації в Україні. Зараз вже відомо, що є серйозні виклики з агропромисловістю та внутрішнім сервісним ринком», — наголосив він.

Тимофій Милованов підкреслив, що сильна воєнна економіка — це не менш сильна економіка в тилу та можливість сплачувати податки.

«Те, що під час війни у нас працюють кафе — це можливість платити податки, щоб було за що купувати зброю», — сказав Тимофій Милованов.

Схожі новини