Передплата 2024 «Добра кухня»

Найбільший у світі атомний підводний човен рф "Дмитро Донський" утилізують

  • 20.07.2022, 17:46
  • 1 005

Найбільший у світі стратегічний атомний підводний човен "Дмитро Донський" виведено з бойового складу ВМФ росії та буде утилізовано

Найбільший у світі атомний підводний човен рф "Дмитро Донський" утилізують
Найбільший у світі атомний підводний човен рф "Дмитро Донський" утилізують

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на джерело у військово-промисловому комплексі.

Підводний човен «Дмитро Донський» увійшов у бойовий склад флоту в 1980 році. Всього тоді було побудовано шість субмарин даного проєкту. У 2002 році субмарину було модернізовано та переозброєно на «Булаву» для випробувань цієї ракети перед прийняттям на озброєння. На сьогодні є найбільшим за водотоннажністю підводним човном у світі — 48 тисяч тонн.

Розмови про списання «Дмитро Донський» тривали давно. У червні 2016 року стало відомо, що «Дмитро Донський» залишиться у складі ВМФ рф мінімум до 2020 року.

У 2018−2019 роках підводний човен пройшов заводський ремонт з метою встановлення на нього ракет типу «Булава», які раніше застосовувалися тільки на «Борей». У середині червня 2019 року пройшла перші післяремонтні випробування у Білому морі.

Віцеадмірал Олега Бурцев тоді заявляв, що «Дмитро Донський», можливо, буде доозброєний 200 крилатими ракетами «Калібр». Але незабаром було підтверджено, що після 2021 року планується списання цього підводного човна.

Фото з мережі

Схожі новини