Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Китаї зафіксували випадок бубонної чуми

  • 20.07.2022, 17:00
  • 892

Китайське Міністерство охорони здоров’я повідомило про зафіксований 19 липня випадок бубонної чуми в Нінся-Хуейському автономному районі КНР

У Китаї зафіксували випадок бубонної чуми
У Китаї зафіксували випадок бубонної чуми

Як повідомляє «Прямий» з посиланням на сайт Комітету охорони здоров’я регіону, хворобу виявили в 45-річного чоловіка, який мешкає в місті Їньчуань. Незадовго до прояву симптомів він відвідував Внутрішню Монголію.

Перші симптоми виявилися 12 липня

Чоловік звернувся до медичного закладу, де підтвердили захворювання.

Припускається, що бубонна чума була завезена до країни з-за кордону. Також китайські медики думають, що інфікований встиг побувати у кількох місцях. Швидше за все, він спілкувався з великою кількістю людей після повернення на батьківщину.

Довідково:

Чума — важке висококонтагіозне інфекційне захворювання. Характеризується лихоманкою, ураженням лімфатичних вузлів, легенів та інших внутрішніх органів, часто з розвитком сепсису. Збудник — чумна паличка.

Щороку на чуму хворіють приблизно 2,5 тис. людей, свідчать дані Всесвітньої організації охорони здоров'я. У таких країнах, як-от КНР, Казахстан, Монголія, В’єтнам, Конго, Мадагаскар і Перу, випадки інфікування фіксуються кожного року.

За даними ВООЗ, бубонна чума є найпоширенішою формою хвороби в людей і менш тяжкою, ніж легенева форма, яка може призвести до смерті, якщо її не діагностувати й не лікувати на ранній стадії. В умовах сучасних можливостей медицини смертність від захворювання складає 5 — 10%.

Фото умовне з сайту pexels

Схожі новини