Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Міг годинами зберігати тактовність

У Дрогобичі поховали Олексія Радзієвського

Міг годинами зберігати тактовність
Міг годинами зберігати тактовність

У Києві після важкої хвороби, на 74 році життя помер народний депутат України п'ятого скликання, колишній міський голова Дрогобича Олексій Радзієвський.

Цьому місту він віддав найкращі роки свого життя. Тут двічі обирався міським головою — у 1998 — 2002 рр. та 2010 — 2014 рр.

Був керівником від Бога. Дуже харизматичний, вольовий. Здібний господарник. Всім, хто його добре знав, запам'ятається, як щирий співрозмовник та гарний приятель. Як міський голова, створив свій стандарт вишуканої поведінки посадовця. Не боявся критики. Міг годинами полемізувати з опонентами під час сесії міської ради, зберігаючи тактовність та спокій. Ніколи не зривався на крик, не ображав підлеглих словом.

У часи, коли Олексій Радзієвський був керівником Дрогобича, реалізовано кілька надважливих для регіону проєктів — завершено будівництво шляхопроводу через залізну дорогу та споруджено водогін Гірне — Доброгостів-Дрогобич. Плідно дбав про розвиток громади, багато зробив для поліпшення благоустрою міста. Саме під час його двох каденцій у Дрогобичі споруджено площу Замкова Гора та два пам'ятники — колишньому ректору Болонського університету, знаному вченому Середньовіччя, дрогобичанину з діда-прадіда Юрію Котермаку та Провіднику української нації — Степану Бандері.

На церемонію відкриття площі Замкова Гора був запрошений тодішній президент України Леонід Кучма. Вражений побаченими в Дрогобичі позитивними змінами, український гарант під час свого виступу, глянувши в бік присутнього на церемонії тодішнього голову Львівської обласної державної адміністрації Степана Сенчука, зрік фразу, яка, як би це сталося сьогодні, мала б шанс стати мемом: «Так що ж тепер робити — приєднати Львів до Дрогобича, чи що?». Президентський комплімент не всім сподобався. Виглядає так, що ця «дрібничка» відіграла свою негативну роль у деяких випадках, коли кандидатура тодішнього дрогобицького мера розглядалась для призначень на високі державні посади. Це, звісно, не стало трагедією для Олексія Радзієвського. Свою внутрішню рівновагу не втрачав. Якими б болючими не були удари долі, завжди зберігав гідність. Робив висновки, піднімався і йшов далі. Глибокий, світлий слід залишив Олексій Радзієвський в історії Дрогобича.

Вічна йому пам'ять!

Фото Дрогобицька міська рада

Схожі новини