Передплата 2024 «Добра кухня»

Журналістка RAI News 24 заперечує звинувачення в неетичності інтерв’ю з мамою загиблої у Вінниці дівчинки

  • 17.07.2022, 11:55
  • 1 125

Лаура Танґерліні каже, що сюжет уже був в ефірі, а «опубліковане третіми сторонами» її не стосується

Журналістка RAI News 24 заперечує звинувачення в неетичності інтерв’ю з мамою загиблої у Вінниці дівчинки
Журналістка RAI News 24 заперечує звинувачення в неетичності інтерв’ю з мамою загиблої у Вінниці дівчинки

Кореспондентка італійського телеканалу RAI News 24 Лаура Танґерліні, яка інтерв’ювала постраждалу від ракетного удару у Вінниці Ірину Дмитрієву, заперечує звинувачення в порушенні журналістської етики.

Про це вона написала у твітері.

«У звинуваченнях на мою адресу щодо інтерв’ю з мамою маленької Лізи немає правди, — написала вона. — І матеріал, який вийшов в ефір, підтверджує це. Інтерв’ю були погоджені та проводилися з дозволу». Вона додала, що її не стосується «будь-який контент, опублікований третіми сторонами», і сказала, що готова до судового позову (не уточнивши, чи йдеться про її намір позиватись до суду проти когось, чи про готовність бути відповідачкою; ДМ спробує це уточнити). Окремим дописом вона опублікувала два фото Ірини Дмитрієвої з палати. На сайті та ютуб-каналі RaiNews поки що немає опублікованого сюжету Лаури Танґерліні про Ірину Дмитрієву.

16 липня фіксер італійської громадської телекомпанії RAI News 24 Антон Кудінов опублікував на своїй приватній фейсбук-сторінці кілька відеороликів із Іриною Дмитрієвою — жінкою, яка втратила дочку й зазнала тяжких поранень під час ракетного удару по Вінниці 14 липня.

Публікація викликала критику у соцмережах: Антону Кудінову закидають, що він знехтував принципами професійної етики, які не дозволяють користатись шоковим станом постраждалих, а його дії могли травмувати матір загиблої дівчинки. Зокрема на одному з відео жінка в сльозах дивиться відео зі своєю ще живою дочкою. Через численні скарги перший допис Кудінова був видалений фейсбуком, однак він опублікував ці матеріали знов. Станом на 17 липня цей допис знов видалений.

У відповідь на критику Антон Кудінов стверджував, що «Ірина та її родина хоче, щоб їх почули і дала згоду на інтерв'ю та надала разом з родиною додатковий контент для нього»; він також заперечує, що саме він повідомив жінку про смерть дитини, як стверджували деякі критики. «Ірина та її родина хочуть, щоб ви почули те що вона говорить, а не відволікали себе на деталі. Також вона хоче, щоб світ нарешті звернув увагу, що вбивають наших дітей та закрив небо над нашою країною», — написав фіксер. Напередодні в інтерв’ю Суспільному мати Ірини Дмитрієвої говорила, що жінці не говорять про смерть дочки через заборону лікарів, адже, мовляв, ця новина може її вбити.

Антон Кудінов — громадський активіст із Гостомеля, балотувався на пост селищного голови. Навчався на факультеті журналістики Одеського державного університету. Позаторік він потрапив у новини, коли його побили через відеозйомку чинного голови. Антон Кудінов брав участь у подіях Революції гідності і був затриманий на вулиці Грушевського. Тоді він позиціонувався як «журналіст телеканалу „Прихована правда“» — ресурсу скандальної активістки та політикині Ірми Крат. За інформацією джерел «Детектора медіа», фіксером він почав працювати у перші місяці повномасштабної російсько-української війни.

Фото із мережі

Схожі новини