Передплата 2024 «Добрий господар»

У Франції та Іспанії - лісові пожежі!

  • 17.07.2022, 10:45
  • 614

Відомо про тисячі евакуйованих і сотні загиблих

У Франції та Іспанії - лісові пожежі!
У Франції та Іспанії - лісові пожежі!

Як переда Reuters, у Франції через аномально високі температури і пожежі евакуювали 14 тисяч осіб, а в Іспанії від спеки померли 360 мешканців.

Приблизно 14 000 людей евакуювали із французького регіону Жиронда, оскільки понад 1200 пожежників намагалися погасити пожежі.

Нещодавно лісові пожежі охопили Францію, а також інші європейські країни, зокрема — Португалію та Іспанію, і в регіоні Жиронда горіли понад 10 000 гектарів (25 000 акрів).

Згідно з останнім попередженням про погоду, 38 із 96 департаментів Франції оголосили про «помаранчевий» рівень небезпеки, а мешканців цих районів закликали бути пильними. Відомо, що хвиля спеки на заході Франції досягне піку в понеділок, коли температура підніметься вище 40 градусів Цельсія (104 Фаренгейта).

У сусідній Іспанії рятувальники боролися з пожежами у суботу після надзвичайно високих температур, які досягали 45,7 C (114 F).

Понад 3000 людей евакуювали із домівок через велику лісову пожежу поблизу Міхаса, міста в провінції Малага, популярного серед туристів з Північної Європи, повідомили служби екстреної допомоги регіону.

В інших місцях Іспанії густі чорні клуби диму піднімалися в повітря поблизу Касас-де-Міравете в регіоні Естремадура, коли гелікоптери скидали воду на полум'я, яке охопило 3000 гектарів, змусило евакуювати два села та могло досягти національного парку Монфраг.

Пожежі також палали в центральному регіоні Кастилії і Леона і в Галісії на півночі.

У Португалії спека дещо спала. Проте Міністерство охорони здоров'я країни повідомило, що 238 людей померли з 7 по 13 липня, більшість з яких — люди похилого віку із супутніми захворюваннями.

Фото із мережі

Схожі новини