Передплата 2024 «Добрий господар»

Сьогодні відкрили центр підтримки «Я – Маріуполь» у Львові

  • 16.07.2022, 18:14
  • 1 143

У Львові відкрили центр для допомоги переселенцям «Я – Маріуполь». Це вже 10 такий центр в Україні

Сьогодні відкрили центр підтримки «Я – Маріуполь» у Львові
Сьогодні відкрили центр підтримки «Я – Маріуполь» у Львові

Про це повідомили у Львівській міській раді.

У Львові на площі Галицькій, 15 запрацював центр підтримки переселенців «Я — Маріуполь». Крім гуманітарної, інформаційної, медичної та психологічної допомоги, маріупольці, які знайшли прихисток у Львові, зможуть тут вирішити питання із працевлаштуванням, житлом і оздоровленням дітей.

Відкриття центру відвідали міські голови Львова та Маріуполя Андрій Садовий і Вадим Бойченко.

Львівський центр «Я Маріуполь» є уже десятим осередком де допомагають переселенцям із цього міста. Раніше центри з’явились в Запоріжжі, Дніпрі, Вінниці, Києві, Одесі, Кропивницькому, Івано-Франківську, Калуші та Хмельницькому. На черзі — Ужгород, Кривий Ріг, Чернівці. У філіях «Я Маріуполь» готові надати допомогу 150 тисячам людей.

«Львів підтримав і прийняв нашу громаду. Наша громада хоче гуртуватися довкола таких центрів, де працюють маріупольці. У таких центрах є відчуття дому. Головна мета такого центру — повернення наших маріупольців до життя. А це дуже важливо», — наголосив мер Маріуполя Вадим Бойченко.

Після відкриття центру міські голови завітали до модульного містечка на Сихові, де проживають переселенці із Маріуполя, Луганська, Краматорська, Херсона та інших міст.

Фото: Роман Кайман

Схожі новини