Передплата 2024 ВЗ

Начальника ГУ Держгеокадастру у Львівській області судитимуть за незаконне розпорядження землями вартістю понад 113 млн грн

  • 15.07.2022, 18:25
  • 680

Прокурорами Офісу Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно начальника Головного управління Держгеокадастру у Львівській області за фактом замаху на перевищення влади

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений знаючи, що земельна ділянка площею понад 26,7 га є комунальною власністю, та про відсутність у нього повноважень розпоряджатися нею, підписав наказ про надання згоди на поділ цієї землі. Після цього він підписав накази про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою громадянам України.

За клопотанням прокурорів з метою попередження неправомірного вилучення цієї ділянки вартістю понад 113 млн грн із земель комунальної власності, слідчим суддею накладено арешт на майно.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими Головного слідчого управління ДБР.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Схожі новини