Передплата 2024 ВЗ

Колаборанта Ковальова оголосили в розшук

  • 15.07.2022, 10:50
  • 655

Народному депутату Олексію Ковальову обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою за підозрою у державній зраді

Колаборанта Ковальова оголосили в розшук
Колаборанта Ковальова оголосили в розшук

Про це повідомило Державне бюро розслідувань.

За клопотанням ДБР народному депутату України Олексію Ковальову обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

За зібраними доказами ДБР прокуратура повідомила Олексію Ковальову про підозру у державній зраді (стаття 111, ч. 2) та пособництві державі-агресору (стаття 111−2, ч. 1).

Після повномасштабного вторгнення рф нардеп Ковальов знаходиться на тимчасово окупованій території Херсонської області та активно співпрацює з російськими окупаційними військами.

«У ході розслідування встановлено, що на початку липня цього року Олексій Ковальов обійняв посаду заступника голови у незаконно створеному окупаційною адміністрацією держави-агресора — «уряді Херсонської області», — зазначають у ДБР.

Також на своїй сторінці у соціальній мережі він публікував маніпулятивні дописи про нібито об'єднання частини України з рф.

Підозрюваному загрожує конфіскація майна та покарання до 15 років або довічне позбавлення волі. Наразі його оголошено у розшук.

Фото з мережі

Схожі новини