Передплата 2024 «Добра кухня»

HIMARS не тільки нищать ворожі склади, а й виграють інформаційну війну в росії

  • 14.07.2022, 15:20
  • 654

Хоч би скільки пропагандисти рф розповідали, що HIMARS їх не лякають, та реальний стан справ свідчить про інше. Центр стратегічних комунікацій розповідає, як росіяни забрехалися про американські РСЗВ

HIMARS не тільки нищать ворожі склади, а й виграють інформаційну війну в росії
HIMARS не тільки нищать ворожі склади, а й виграють інформаційну війну в росії

На початку червня путін заявляв, що HIMARS не допоможуть Україні, оскільки «вона вже мала аналогічні системи радянського та російського виробництва».

Після цього російський наратив «підтримка Заходу лише затягує війну» поповнився «патріотичним»: «HIMARS нам не страшний».

Коли з’ясувалося, що американська РСЗВ все-таки «страшна» для росіян, то вони взялися розганяти фейк про продаж установок. Та насправді, контроль за західною зроєю в України — у пріоритеті.

У рф спалахнула справжня внутрішня інформаційна війна. Військові експерти заявили: «українська пропаганда робить з HIMARS „чудо-зброю“, провокуючи паніку саме в російській блогосфері». ЗМІ запевнили своїх читачів, що «снаряди HIMARS не є складною ціллю для російської ППО, і їх регулярно збивають».

Та коли почалось регулярне знищення складів із боєприпасами, у москві негайно вигадали наратив про «варварські обстріли мирного населення». Але відео очевидців, а також супутникові знімки свідчать, що зброю захисники України застосовують для знищення саме військових об’єктів.

Та брехня пропагандистів стає щораз абсурднішою: «американський супутник завис над Новою Каховкою і вдавав, що його заклинило — для того, щоби коригувати удари HIMARS по складах боєприпасів».

Що ж, наступного разу чекаємо на новини про те, що американський супутник не просто імітував поломку двигуна, а й сам стріляв у спини російським солдатам із засідки.

Детальне розвінчування ворожої брехні — у дайджесті Центру.

Схожі новини