Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Львівщині дозволять спортивні поєдинки. Щоправда, без глядачів

Якщо під час змагання лунатиме сигнал повітряної тривоги, гру припинять і спортсмени разом з персоналом стадіону підуть в укриття

У Львівській обласній військовій адміністрації заявили про повну готовність відновити на теренах регіону професійні спортивні змагання. Це необхідно насамперед для іміджу країни та відродження спортивної галузі. Перше спортивне змагання відбудеться 14 липня — кубок України зі стендової стрільби. Наступного тижня — чемпіонат Львівської області зі стрільби з лука.

Про це повідомив на брифінгу начальник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як.

Нагадаємо, днями міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт повідомив, що новий сезон Української прем'єр-ліги стартує 23 серпня. Матчі проводитимуться без глядачів — з дозволу місцевих військових адміністрацій та з обов’язковим дотриманням всіх правил безпеки.

«Україна має розповідати світу про себе, а спортивний захід є хорошим інструментом для цього. Тож Львівщина готується до відновлення професійних спортивних змагань, — каже чиновник. — У попередні роки було збудовано і реконструйовано низка спортивних об’єктів. Зокрема, легкоатлетичний комплекс «Скіф» Львівського державного університету фізичної культури, де можна проводити європейські турніри.

Чи до прикладу стадіон «Арена Львів», чи стадіон «Україна» — він також дає можливість проводити матчі Української Прем’єр-Ліги. Залежно від загальної безпекової складової, ми завжди готові проводити змагання".

Як сказав Роман Хім’як в коментарі для «ВЗ», масштабні футбольні поєдинки будуть відновлені аж у серпні, зараз сезон стартує із локальних ігор на теренах Львівської області. Спортивні змагання будуть відбуватися без глядачів. У спорткомплексі будуть присутні лише гравці, тренери та персонал комплексу. Якщо під час змагання лунатиме сигнал повітряної тривоги, гру припинять і спортсмени разом з персоналом стадіону підуть в укриття.

Каже, усі відновлені спортивні заходи не потребуватимуть кошторису з обласної скарбниці. Це не на часі, бо війна. Спортивні заходи фінансуватиме львівський бізнес — для іміджу.

«До війни до нас приїжджали 1200 учасників змагань, чемпіонат тривав три дні і п’ять днів перебування на території області, — розповідає Роман Хім’як для „ВЗ“. — Середній чек від одного спортсмена складав 200−280 доларів. Тепер такі змагання — це суто символічні прибутки для місцевого бізнесу: хтось зі спортсменів приїде з Вінниці, переночує в готелі, з’їсть ланч…».

Схожі новини