Передплата 2024 «Добра кухня»

“росія повідомляє, що на території України вже загинуло двісті легіонерів. Але це не правда”

Співвідношення сил на фронті — 8:1, частина легіонерів — у полоні, деякі засуджені до страти

“росія повідомляє, що на території України вже загинуло двісті легіонерів. Але це не правда”
“росія повідомляє, що на території України вже загинуло двісті легіонерів. Але це не правда”

У рф розповсюджують фейки про те, що на війні, яку розв'язала рф в Україні, вже загинуло близько 200 інтернаціональних легіонерів. Це не відповідає дійсності. Ба більше! Бійці-легіонери постійно стають свідками порушень правил ведення війни з боку росії. Всі факти будуть передані у відповідні комісії для розслідування порушень міжнародного права.

Про це повідомив на брифінгу речник інтернаціонального легіону Дам’єн Маґру.

«У нашому легіоні троє загиблих, — каже він. — Ті імена, які ми публікуємо — це не повний перелік. На жаль, ми не можемо озвучити всі втрати. Але це не 200 бійців. Минулого тижня загинуло двоє бразильців — чоловік і жінка. Це герої, які втратили свої життя на полі бою внаслідок артилерійського удару росії. Дуглас Буріго намагався врятувати Таліту До Валле з вогню, але загинув сам. Таліта вийшла з будівлі, охопленою вогнем, але, на жаль, загинула. Частина бійців іноземного легіону наразі у полоні. Поблизу Миколаєва у полон потрапив Ендрю Хілла. Росіяни вже опублікували з ним відео наприкінці травня, більше ніяких повідомлень про стан бійця не надходило. Також неподалік Харкова у полон росіян потрапило двоє американців. Так званий суд ДНР планує виносити по них вироки…».

Дам’єн Маґру нагадав, що суд самопроголошеної «днр» засудив до страти британців Шона Піннера й Ейдена Асліна та марокканця Брагіма Саадуна, які брали участь у воєнних діях у складі ЗСУ. Окупанти звинуватили їх у «найманстві та діях, спрямованих на захоплення влади».

Про співвідношення сил на фронті

Дам’єн Маґру розповів, що росія досі переважає на полі бою за кількістю озброєння. ЗСУ боронять державу всіма наявними засобами, але їх недостатньо: «Наразі співвідношення сил на фронті — 8:1, — каже він. — Звісно, міжнародна допомога, яка надходить, дуже допомагає на полі бою, але її недостатньо».

Схожі новини