Передплата 2024 ВЗ

У Львові лікарі видалили величезну пухлину чоловіку, який збирався на фронт

  • 11.07.2022, 17:33
  • 1 127

У львів'янина, який готувався їхати на фронт, пухлина мозку за 3 тижні виросла до – 8 см. Медикам вдалося видалити рідкісну пухлину, не пошкодивши мозок

У Львові лікарі видалили величезну пухлину чоловіку, який збирався на фронт
У Львові лікарі видалили величезну пухлину чоловіку, який збирався на фронт

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

53-річний чоловік якраз був на військових навчаннях, коли почав відчувати болі у хребті. Спершу подумав, що потягнув спину. Також час від часу він відчував, наче втрачає контроль над правою рукою та ногою. І коли вже не зміг перемкнути коробку передач — а він водій за професією, занепокоївся і звернувся до Лікарні святого Луки. Причину — пухлину, лікарі виявили одразу.

«Все почалося раптово — вкінці травня. У мене в родині ніхто не мав онкології, і таких звичних симптомів, як головні болі чи запаморочення, я не мав. Спершу болів хребет, потім почала слабнути рука, я почав втрачати концентрацію за кермом і плутав педалі. Після К Т лікарі одразу виявили пухлину. Операція була складна і довготривала, але все минуло чудово. Зараз я почуваюся добре», — поділився Олег Баїк.

Наслідки цієї онкології важко було б спрогнозувати, адже пухлина збільшувалася і спричиняла зміщення серединних структур мозку. Тож пацієнт міг загинути.

«Пухлина була глибоко у структурах головного мозку, але нам вдалося провести операцію мікрохірургічно, не пошкодивши мозкову речовину. Це рідкісний випадок, бо пухлина розташувалася глибоко у тім’яно-потиличній ділянці біля важливих венозних колекторів головного мозку. Нам вдалося майже повністю забрати цю пухлину», — розповів Зорян Салдан, нейрохірург Лікарні святого Луки Першого медоб’єднання Львова.

Зараз чоловік одужує після операції і налаштовується на курс хімієтерапії в онколікарні. Адже пухлина — на жаль, виявилась злоякісною. Та чоловік вірить — у нього все буде добре.

Фото: сайт ЛМР

Схожі новини