Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Нова заступниця міністра матиме зарплатню більшу в 2,5 рази, ніж Зеленський

  • 11.07.2022, 12:45
  • 1 791

25-річна заступниця міністра соцполітики з питань європейської інтеграції, 25-річна Ганна Сергєєва отримуватиме заробітну плату більшу, ніж президент

Нова заступниця міністра матиме зарплатню більшу в 2,5 рази, ніж Зеленський
Нова заступниця міністра матиме зарплатню більшу в 2,5 рази, ніж Зеленський

Про це пишуть «Українські новини», з посиланням на офіційну відповідь Мінсоцполітики на свій запит.

Міністерство соціальної політики України повідомило, що посадовий оклад новопризначеної на посаду заступника міністра соцполітики з питань європейської інтеграції 25-річної Анни Сергєєвої становить 68 643 гривні на місяць, що в 2,5 рази перевищує заробітну плату президента України Володимира Зеленського — 28 тис. гривень за січень 2022 року.

У відповіді також уточнюється, що «надбавки та інші виплати заступнику міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Сергєєвій А. О. не встановлені».

Фото: сайт "Українські новини"
Фото: сайт "Українські новини"

«Апостроф» інформує, що Сергєєва має вищу освіту за спеціальністю «Журналістика» та неповну вищу за спеціальністю «Право». Обидві освіти здобувала у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

На держслужбі дівчина працює вже рік. До цього вона працювала директором київської фірми «Сервіс Ревізор», серед видів діяльності якої консультування з питань комерційної діяльності, надання послуг перукарнями та салонами краси, діяльність з охорони здоров'я.

Останні чотири роки Сергєєва займалася громадською діяльністю за напрямами: соціалізація дітей із фізичними та ментальними порушеннями; підтримка самотніх людей похилого віку та дітей-сиріт.

Коментарі

Єгор Чечеринда, журналіст

«З манікюрниць — в Кабмін? Мене небезпідставно звинувачують у сексизмі та ейджизмі. За те, що неналежним чином оцінюю справжні знання та здібності наших юних урядовців. А бачу лише красиве 25-річне обличчя та фігуру новопризначеної заступниці міністра соцполітики з питань євроінтеграції. Каюсь. Був неправий. Людина справді достойна та наполеглива. Якщо відкрити офіційний сайт Мінсоцполітики, можна побачити, що після закінчення факультету журналістики Анна Олександрівна Сергеєва цілих 3 роки «працювала у приватному секторі» на посаді керівника ТОВ «Сервіс Ревізор». Це, очевидно, єдиний офіційний запис в її трудовій книжці. З квітня 2019-го по червень 2022-го. Тобто до самого призначення за посаду заступника міністра. Якщо зайти в базу YouControl, то можна без надмірних зусиль знайти інформацію, що ТОВ було створено саме навесні 2019-го, і його бенефіціаром та керівником нині є Сергеєва Тетяна Михайлівна. Боюсь когось образити, але спільність прізвищ дає підставу підозрювати, що ця пані є мамою нашої заступниці міністра.

Ще цікавішою є сфера діяльності ТОВ «Сервіс Ревізор». Згідно з державним реєстром — це «консультування з питань комерційної діяльності й керування». А також… — «надання послуг перукарнями та салонами краси»… Невже нова заступниця міністра з євроінтеграції ще тиждень до свого призначення в Кабміні керувала цілим Салоном краси?

Для балансу слід відзначити, що останні 9 місяців Анна Сергеєва паралельно з приватним бізнесом справді працювала радницею міністра, але на громадських засадах. Уважні користувачі соцмереж помітили, що після призначення на «громадську посаду» восени торік ефектна блондинка отримала в своєму Інстаграмі велику кількість привітань саме від співробітниць Індустрії краси. Але після призначення на повноцінну посаду свій Інстаграм з майже 90 тисячами підписників чомусь закрила. А дарма.

Бо краса все одно врятує Світ!", — написав Чечеринда на своїй фейсбук-сторінці.

Фото з мережі

Схожі новини