Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Топ-5 новин інфраструктурної галузі – найголовніші події, що відбулися цього тижня

  • 10.07.2022, 19:20
  • 735

Уперше в Лугано – план «виживання» інфраструктури України

Під час Ukraine Recovery Conference 2022 Міністр інфраструктури Олександр Кубраков розказав про основні проєкти відбудови. Відновлення доріг та мостів, розширення пунктів пропуску, а також збільшення пропускної спроможності дунайських портів, що дозволить українській економіці вистояти в умовах повномасштабного вторгнення. Головний принцип — відкритість та прозорість процесу реалізацї проєктів.

Прозорій та підзвітній відбудові бути.

Під час Конференції в Лугано Міністерство інфраструктури України офіційно приєдналося до нової коаліції українських та міжнародних партнерів RISE Ukraine. Головна мета — просування принципів доброчесності, сталості та ефективності у відновленні України, шляхом впровадження відкритих та ефективних систем. Це один з головних принципів відбудови, зазначених в декларації Конференції в Лугано.

Бізнес інвестує в інфраструктуру України.

Олександр Кубраков на зустрічі з представниками іноземного бізнесу в Лугано презентував основні проєкти розвитку логістики України в умовах війни. Завдяки підтримці міжнародних партнерів Україна зможе збільшити вікно для експорту, імпорту та руху гуманітарної допомоги. Вже залучено 90 млн доларів у будівництво нових терміналів в річкових портах. Також планують інвестувати близько 30 мільйонів на спорудження нових залізничних терміналів.

«Відкритий кордон»: Румунія.

У межах проєкту «Відкритий кордон» восени планують відкрити пункти пропуску «Дяківці» та «Красноїльськ», що будуть функціонувати 24×7 для усіх видів транспортних засобів. Про це на зустрічі з румунськими колегами домовились представники Міністерства інфраструктури України на чолі із заступником Міністра Мустафою Найємом. Також найближчим часом запровадять тимчасові заходи, що розвантажать транспортні потоки та збільшать пропускну здатність існуючих пунктів пропуску на кордоні з Румунією.

Судноплавство каналом «Дунай-Чорне море» відновлено

Після звільнення острова Зміїний від ворожих російських військ, Гирло Бистре суднового ходу р. Дунай-Чорне море стало доступним для заходу/виходу суден, що перевозять агропродукцію. Таке рішення зменшить кількість суден, які очікують проходження каналом Суліна.

Схожі новини