Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Поляки зібрали 9 млн злотих на "Байрактар" для України

У Польщі зібрали вже 9 млн злотих на безпілотник Bayraktar для України

Поляки зібрали 9 млн злотих на "Байрактар" для України
Поляки зібрали 9 млн злотих на "Байрактар" для України

Про це повідомила українська активістка у Польщі Наталка Панченко, передає «Європейська правда».

«Неділя починається прекрасно! 9 мільйонів злотих зібрали поляки на Bayraktar для України», — написала вона у Facebook.

У поляків ідея купити таку зброю виникла спонтанно. Надихнув яскравий приклад українців та литовців, які натхненно збирали кошти на ці безпілотники. Поляки надіються, що турки знову подарують Байрактар, а зібрані гроші використають на інші цілі для ЗСУ, щоб наблизити перемогу України.

«На купівлю Bayraktar може знадобитись приблизно 5 мільйонів доларів, але сподіваємося, що турецька компанія-виробник Baykar зможе його подарувати, а гроші скеруємо на гуманітарну допомогу українцям, — каже Славомір Сераковський, польський публіцист, журналіст, громадський діяч, організатор збору коштів на Bayraktar для України. — Ми зібрали уже половину суми. Поляки дуже близько до серця сприймають боротьбу українців. Ви, по суті, воюєте за нас, захищаєте і нас, а не лише себе. Якщо ви програєте, то ми будемо наступними. І, напевно, — це основна причина того, чому поляки настільки демонструють свою підтримку».

Славомір Сераковський каже, що польські підприємці та просто небайдужі люди захопилися ідеєю збору коштів на безпілотник Bayraktar. До акції активно долучилися ЗМІ, які підтримували ідею.

«Нам потрібно було два тижні, щоб зібрати половину суми. Але зараз липень — час відпусток. І дуже високий рівень інфляції у Польщі, люди налякані. Але насправді, це якраз той момент, коли така кампанія потрібна. Потрібно нагадати полякам, європейцям, що немає значення відпустки чи ні, для українських солдатів відпусток немає», — підсумував ініціатор збору коштів на безпілотник.

Акцію у Польщі анонсували ще 28 червня після успішного збору у Литві та Україні. Необхідні 22,5 млн злотих планують зібрати за 30 днів.

Фото із мережі

Схожі новини