Передплата 2024 «Добра кухня»

російські літаки більше не літають над Україною, - Резніков

  • 10.07.2022, 11:40
  • 1 098

Міністр оборони України Олексій Резніков розповів про протиповітряну оборону України

російські літаки більше не літають над Україною, - Резніков
російські літаки більше не літають над Україною, - Резніков

Про це передає Міноборони.

Міністр оборони України наголосив, що українські військові збивають досить багато російських ракет та авіацію, проте захист неба треба суттєво посилювати.

«У нас, в України, і сьогодні вже є захист нашого неба. Він не ідеальний, але, повірте, ми досить велику кількість ракет збиваємо, які летять. Ворожі літаки у нашому небі вже не літають, бо бояться і знають, що ми їх збиваємо. Вони використовують старі ракети Х-22, Х-55 й інші. Агресор стріляє ними з території росії, з території білорусі, з акваторії Чорного та навіть Каспійського морів, з тимчасово окупованого українського Криму. Ворог боїться наблизитися, бо у нас дуже професійні Повітряні сили, а бійці усіх видів, родів і сил ЗСУ та інших складових сил оборони майстерно застосовують ПЗРК», — наголосив Резніков.

Він вважає, що в Україні буде неефективна система «Залізний купол», і замість неї потрібно розвивати свою систему ППО/ПРО.

«Ми всі знаємо приклад Ізраїлю, який досить непогано захищає небо. Всі ми знаємо назву „Залізний купол“, але навіть він не захищає на 100%. Мало того, я був в Ізраїлі, спілкувався з їхніми виробниками, підприємствами державними. „Залізний купол“ зроблений проти повільних на низьких висотах з легким ураженням ракет, зроблених, по суті, у гаражах. Від крилатих та балістичних ракет „Залізний купол“ не захищає. Там є інша система ППО, яка розвивається і в самому Ізраїлі, і є в Чехії, і в США. Тому нам потрібно розвивати свою систему ППО/ПРО, або отримувати, зокрема, від наших партнерів», — зазначив міністр оборони України.

Фото із мережі

Схожі новини